VIOLÍ, VIOLONCEL I MÚSICA DE CAMBRA

Del 8 de 13 de juliol de 2019

Professors:

Maria Victòria Fernández, violí
Mark Friedhoff, violoncel
Larisa Loginova, pianista repertorista

Dirigit a alumnes de nivell mig, superior i postgrau que vulguin treballar tant a nivell d’instrument com a nivell de música de cambra el repertori desitjat, programes nous, preparació de recitals, exàmens o concurses.
Les classes inclouen les classes amb el professor d’ instrument, més classes de repertori amb el pianista-repertorista.

La música de cambra va a part.

Matrícula:75 €/alumne
Curs d’instrument: 260 €/alumne
Curs Instrument més cambra: 440€
Curs Música de cambra: 200€ per alumne (grups ja formats de 2 alumnes com a minim)

La inscripció finalitza el dia 7 de juliol

Cal portar faristol i còpia de les partitures que es volen treballar.
Cal indicar a l’hora d’inscriure’s quina/es obra/es es voldran treballar

-El Curs inclou, les classes amb el professor d’instrument, més les classes amb el professor de repertori. La cambra va apart.
-S’acabarà amb un concert d’ alumnes dins del marc del Festival Isaac Albéniz.
-Aquest any s’entregarà una beca a l’alumne que més hagi aprofitat el curs, diplomes acreditatius a tots els alumnes i un Premi per actuar el proper Festival.

 

Maria Victòria Fernández, violí

MAVI. jpeg

Nascuda a Córdova és considerada un dels notables valors de la música al nostre país. Realitza els seus estudis al Conservatori Sup. Municipal de Música de Barcelona, obtenint el “Premi d’Honor” de Grau Superior. Alumna de Gonçal Comellas, amb  qui actúa en diversos concerts i festivals. Així mateix participa en cursos nacionals i internacionals amb mestres com Enric Casals, el qual li augura una molt brillant carrera, també a Londres treballa amb Emmanuel Hurwitz i Félix Andreyewsky. De 1981 fins al 1983 fou professora auxiliar de violí de la Càtedra de Gonçal Comellas en el Conservatori Superior de Barcelona. Desde 1983 i durant sis anys fou professora de Violí de l’Orquestra Nacional d’Espanya, lloc aconseguit amb el núm 1 de la seva oposició. En aquests anys guanya el segon premi en el 1r Concurs Nacional d’interpretació Musical, Organitzat per el Ministeri de Cultura. L’any 1986 obté el prestigiós Premi “Isidro Gyenes” per unanimitat.

Fou becada per la prestigiosa Fundació Frulbright. Com a solista ha actuat a diverses orquestres: Solistes de Bratislava, O. Ciutat de Córdoba, O. Reina Sofia, O. de Cambra del Palau de la Música de Barcelona, de la que fou concertino, com és actualment de l’Orquetra Gonçal Comellas. Ha actuat al Palau junt amb Boris Belkin en el concert per a dos violíns de Bach. Obté un gran èxit amb l’audició integral dels concerts de Brandemburgo de Bach, a Barcelona. En la mateixa ciutat, ha interpretat la Simfonia Concertant de Mozart, junt amb Norbert Blume, primer viola de l’orquestra BBC de Londres. També ha col-laborat  amb J.P. Rampal, Fèlix Ayo, Tamas Vasary,  Claudi Arimany, etc. Enregistraments a TVE, TV3, TV Galicia, R. N. Catalunya Radio,sellos como:Ensayo, La mà de guido, harmonia mundi, etc. Capdevantera en diversos grups de cambra ha actuat en festivals prestigiosos com el de Munich (Alemanya), Como (Itàlia) ,Pau Casals dels Vendrell, Festival de Prades. Yehudi Menuhin,l’escoltà i la qüalificà de violinista de gran talent. Reconeguda pedagoga, desenvolupa una important activitat en diversos centres: Conservatoris de Barcelona, Terrassa, Girona. Fou  professora del Curs Internacional de Música de Cervera,  col-laborant freqüentement amb la pianista Dàniel Dechenne i el violonchelista Jean Decroos (1r violoncel de l’Orquestra Concertgebouw) amb els quals obtingué un brillant èxit en la interpretació del Triple Concert de Beethoven. Foumolt celebrada la seva interpretació del doble de Brahms, amb el violoncel.lista Alvaro Fernández, elogiada calurosament per la crítica, així com els quintets de Brahms i Cesar Franck interpretats amb el pianista Josep Colom  en el Palau de la Música Catalana.

 

Mark Friedhoff, violoncel

MARC

Nascut a Portland, Oregon, Estats Units, va estudiar amb el Prof. Janos Starker a la Universitat d’Indiana, EE.UU., obtenint el diploma “Master of Music”. Guanyador del Primer Premi en el concurs “National Federation of Music Clubs” (EE,UU.) i de la Medalla de Plata en el Concurs Internacional Maria Canals. Membre de la “Tonhalle-Orchester Zürich” a Suïssa, va ser, també, violoncel solista de l’Orquestra de Cambra Tibor Varga, a Alemanya, i solista de la “Symphonisches Orchester Berlin”. A Barcelona ha format part de l’Orquestra de Cambra del Teatre Lliure i Grup 21. De 1983 a 2018 va ser professor del Conservatori Professional de Música de Badalona i també de 2009 a 2014 professor al Conservatori Superior del Liceu. Ha impartit classes magistrals arreu d’Espanya i a universitats de Califòrnia als Estats Units.

 

 

Larisa Loginova, pianista repertorista


larisa
Graduada de Tchaikovski Conservatori de Moscou, Doctora de Musicologia, és l´autora de llibres: “L’activitat auditiva dels músics-intèrprets” (Moscou, 1998); “Qué podemos leer en una partitura” ( “Arpegio” Sant Cugat, 2016); de 6 Manuals de Solfeig publicats a Espanya (Barcelona, Boileau) i a Croatia (Zagreb, Brkovic), i de més que 80 articles dedicats al llenguatge i oïda musical, a la interpretació i pedagogia musical. Des de l’any 2007 viu a Catalunya i treballa com a professora a l’Escola de les Arts Musicals i la Dansa“Luthier” a Barcelona. Regularment dona classes com a professora convidada de pedagogia musical a Croàtia (HDGPP), ESMUC (Barcelona), Conservatori de Vic, Conservatori de Girona (Catalunya) i als diferents cursos de música – Ripoll, Camprodon, Vic (Catalunya), Opatia, Osijek, Pula (Ctoatia). Simultàniament amb un treball pedagògic intensiu, toca concerts com a pianista-acompanyant amb els solistes de nivell internacional – bariton Yury Netxaev (solista de Bolshoi Teatre, Moscou), Yury  Korchinsky – violí (Gran Prix de Concurs Internavional Paganini, Gènova). Durant  l’últims anys Larisa Loginova és un membre del Guelar piano-duo.