VIOLÍ, VIOLONCEL I MÚSICA DE CAMBRA

Del 10 de 15 de juliol de 2017

Professors:

Pau Codina, violoncel

Victòria Fernàndez, violí­

Larisa Loginova, pianista repertorista

Dirigit a alumnes de nivell mig, superior i postgrau que vulguin treballar tant a nivell d’instrument com a nivell de música de cambra el repertori desitjat, programes nous, preparació de recitals. exàmens o concursos.
Les classes inclouen les classes amb el professor d’ instrument més classes de repertori amb el pianista. La música de cambra va a part.

Matrícula:75 €/alumne
Curs d’instrument: 260 €/alumne
Curs Instrument més cambra: 440€
Curs Música de cambra: 200€ per alumne (grups ja formats de 3 alumnes)

La inscripció finalitza el dia 8 de juliol

Cal portar faristol i còpia de les partitures que es volen treballar.
Cal indicar a l’hora d’inscriure’s quina/es obra/es es voldran treballar

-El Curs inclou, les classes amb el professor d’instrument més les classes amb el professor de repertori. La cambra va apart.
-S’acabarà amb un concert d’ alumnes dins del marc del Festival Isaac Albéniz.
-Aquest any s’entregarà una beca a l’alumne que més hagi aprofitat el curs, diplomes acreditatius a tots els alumnes i un Premi per actuar el proper Festival.

Foto Pau CodinaPau Codina, violoncel
Nascut a Barcelona l’any 1988, inicia els seus estudis de violoncel als 5 anys amb la professoraEulàlia Subirà, a l’Escola Municipal de Música de Manlleu. Han rebut classes de professors com Ivan Chiffoleau, Daniel Grosgurin, Peter Thiemann i Louise Hopkins.
L’any 2002 va ser acceptat com alumne en la prestigiosa escola Yehudi Menuhin de Londres, i va cursar els estudis de grau superior en la Guildhall School of Music & Drama, graduant-se amb menció d’honor el 2010. Ha obtingut també un “Solo Artist Diploma” a la Chapelle Musicale Reine Elisabeth de Brussel·les, havent treballat amb el professor Gary Hoffman. Desde molt jove ha assistit a cursos i classes magistrals, tant a Espanya com a l’estranger, amb professors de la talla de Lluís Claret, Anner Bylsma, Franz Helmerson, Steven Isserlis i Mstislav Rostropóvitx.
Pau Codina ha realitzat els seus estudis gracies a les beques otorgades per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Pau Casals.
Al llarg de la seva carrera, ha actuat per Espanya i per arreu d’Europa, en nombrosos festivals Internacionals i en sales de concert com el Royal Festival Hall, el Wigmore Hall, el Barbican Hall, Saint Martin In the Fields, la Purcell Room, St. James Picadilly, el Palau de la Música Catalana, L’Auditori de Barcelona i el Gran teatre del Liceu de Barcelona. Ha tocat com a solista amb orquestres com l’Orquestra de Cambra d’Andorra, l’Orquestra de la RTVE, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra Filharmònica de Catalunya, l’Orquestra de Cambra de la Yehudi Menuhin School, la Südwestdeutsches Kammerorchester Pforzheim, l’Orquestra de Cambra Franz Liszt de Budapest i l’Orquestra de Cambra de Wallonie. Ha enregistrat la Suite per Violoncel i Orquestra Op.16 de C. Saint-Saens amb l’Orquestra Real Filharmònica de Liege sota la direcció de Christian Arming per el segell discogràfic Fuga Libera, i va debutar recentment amb la Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya a l’Auditori de Barcelona.
Les seves actuacions han estat enregistrades per catalunya Música en diverses ocasions.
Pau Codina és membre del Idomeneo String Quartet i del ensemble de violoncels Cellophony, amb els quals ha actuat durant els últims anys en sales de gran prestigi a Anglaterra, França, Bèlgica, Alemania, Austria i Suissa.
Entre els premis que ha obtingut es destaquen el 1r premi del concurs Guilhermina Suggia de Londres, el Martin Scholarship Award de Londres, el premi Schlosskonzert del Festival Internacional de Kronberg, el tercer premi i el premi de la crítica otorgat per unanimitat del Concurs Primer Palau de Barcelona i el primer premi així com el premi especial EMCY del Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya. També va rebre els premis a la millor nova proposta i millor directe de clàssica, per votació popular, de la revista Enderrock.

Victòria Fernández, violímavi

Nascuda a Córdova és considerada un dels notables valors de la música al nostre país. Realitza els seus estudis al Conservatori Sup. Municipal de Música de Barcelona, obtenint el “Premi d’Honor” de Grau Superior.

Alumna de Gonçal Comellas, amb qui actúa en diversos concerts i festivals. Així mateix participa en cursos nacionals i internacionals amb mestres com Enric Casals, el qual li augura una molt brillant carrera, també a Londres treballa amb Emmanuel Hurwitz i Félix Andreyewsky.

De 1981 fins al 1983 fou professora auxiliar de violí de la Càtedra de Gonçal Comellas en el Conservatori Superior de Barcelona.

Desde 1983 i durant sis anys fou professora de Violí de l’OrquestraNacional d’Espanya, lloc aconseguit amb el núm 1 de la seva oposició. En aquests anys guanya el segon premi en el 1r Concurs Nacional d’interpretació Musical, Organitzat per el Ministeri de Cultura. L’any 1986 obté el prestigiós Premi “Isidro Gyenes” per unanimitat.

Fou becada per la prestigiosa Fundació Frulbright.

Com a solista ha actuat a diverses orquestres: Solistes de Bratislava, O. Ciutat de Córdoba, O. Reina Sofia Teatro Real Madrid, O. de Cambra del Palau de la Música de Barcelona, de la que fou concertino, com és actualment de l’Orquetra UNESCO de Barcelona. Ha actuat al Palau junt amb Boris Belkin en el concert per a dos violíns de Bach. Obté un gran èxit amb l’audició integral dels concerts de Brandemburg de Bach, a Barcelona. En la mateixa ciutat, ha interpretat la Simfonia Concertant de Mozart, junt amb Norbert Blume, primer viola de l’orquestra BBC de Londres. També ha col-laborat amb Gonçal Comellas, J.P. Rampal, Fèlix Ayo, Tamas Vasary, Claudi Arimany, etc.

Enregistraments a TVE, TV3, TV Galicia, R. N. Catalunya Radio, CD amb:Ensayo, La Mà de Guido, Harmonia Mundi, etc.

Capdevantera en diversos grups de cambra ha actuat en festivals prestigiosos com el de Munich (Alemanya), Como (Itàlia) ,PauCasals del Vendrell, Festival de Prades. Yehudi Menuhin, l’escoltà i la qüalificà de violinista de gran talent.

Reconeguda pedagoga, desenvolupa una important activitat en diversos centres: Conservatoris de Barcelona, Terrassa, Girona. Obtingué un brillant èxit en la interpretació del Triple Concert de Beethoven junt a Dàniel Dechenne i Jean Decroos.

Fou molt celebrada la seva interpretació del doble de Brahms, amb el violoncel.lista Alvaro Fernández, elogiada calurosament per la crítica, així com els quintets de Brahms i Cesar Franck interpretats amb el pianista Josep Colom en el Palau de la Música Catalana.

larisa  Larisa Loginova, pianista repertorista

Larissa Loginova – musicòloga i Doctora en Humanitats, és autora de 3 llibres i de més de 50 articles dedicats als problemes de l’oïda musical, la interpretació i la pedagogia musical.

Durant 22 anys va treballar com a professora de solfeig, harmonia i formes musicals al departament de teoria de la música del Conservatori Estatal de Moscou. En aquest període Larissa Loginova, en col·laboració amb els professors de cant, piano, instruments de cordes del Conservatori, va elabora un programa especial i un curs d’ensenyament de solfeig per als intèrprets. Aquest curs rep el suport del Fons Soros “Societat oberta” (1995 – 1997).

L’any 2002 li és atorgada una beca Fulbright i realitza una estada d’un any a la Central Michigan University (Mount Pleasant, EUA). Allà es familiaritza amb l’experiència americana pel que fa a l’aplicació del mètode Dalcrose en la pràctica de l’ensenyament del solfeig i de la formació d’especialitat als músics intèrprets.

Durant els últims deu anys Larisa Loginova esta convidada com a professora de teoria musical i solfeig a l’Acadèmia de música “Ino Mikrovitx” (Lovran, Croàcia) i a la Strossmeyer Universitat i Academia del Art (Osijek, Croàcia), també com a professora d’entrenament de l’oïda i de teoria musical als cursos d’estiu “Isaac Albéniz” (Camprodon, 2001 – 2003), professora de la teoria musical als Cursos d’estiu (Vic, 2005 -07), professora d’entrenament de l’oïda en ESMUC (Barcelona, 2006).

Des de l’any 2007 viu a Catalunya i treballa com la professora a lEscola Luthier a Barcelona.